.

2016. június 16., csütörtök

Krumplipalacsinta


 Hozzávalók (18-20 darabhoz): 1 kg krumpli, 30 dkg liszt, olaj, só; továbbá: 2 dl tejföl, 2 cikk fokhagyma, kapor, só, sajt, liszt a nyújtáshoz.

 Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, mikor langyosra hűlt meghámozzuk és krumplinyomón áttörjük. Összedolgozzuk a liszttel, majd 18-20 részre osztjuk. Mindenik darabot lisztezett deszkán vékony lappá nyújtjuk. Gyengén olajozott serpenyőben mindkét oldalán megsütjük. A tejfölt kikavarjuk a zúzott fokhagymával, apróra vágott kaporral, megkenjük a palacsintát, megszórjuk reszelt sajttal és kínáljuk.


 Megjegyzés: Szilvás gombóc krumplis tésztájából ugyanígy süthetünk palacsintát. Akinek tetszik, édes töltelékkel is fogyaszthatja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése