.

2017. január 11., szerda

Almafánk


  Hozzávalók (15 darabhoz): 35 dkg alma, 30 dkg liszt, 1,5 dl tej, 1 tojás, 1 teáskanál zsír, 1 evőkanál cukor, mogyorónyi friss élesztő, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, ½ mokkáskanál só, olaj; a tetejére: fahéjas porcukor.


 Elkészítése: A langyos tejbe elkavarjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a sóval, a zsírral, a tojással, a kovásszal puha, nem ragadós tésztává gyúrjuk. Letakarva fél órát kelesztjük, majd kézzel finoman ellapítjuk. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, levét jól kicsavarjuk, a fahéjjal elkeverjük, és a tésztára szórjuk. Összehajtogatjuk, majd 1 cm-es lappá nyújtjuk. 6 cm-es formával kivágjuk és letakarva még egy fél órát kelesztjük. Bő, forró olajba teszünk néhány korongot, lefödjük, majd néhány perc múlva megforgatjuk és födő nélkül pirosra sütjük. Fahéjas porcukorral szórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése