.

2017. január 13., péntek

Sertéssült savanyú káposztával


 Hozzávalók (4személyre): 4 szelet sertéskaraj, 1 kg savanyú káposzta, 8 dkg szalonna, 1 hagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg száraz sajt, só, bors, pirospaprika.

 Elkészítése: A szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük. A pörcöt kiszedjük, a zsíron a sertésszeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Ezután sóval, borssal ízesítjük, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre dinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk a vágott savanyú káposztát. Kevés vizet töltve alá födő alatt megpároljuk, majd tűzálló tálba simítjuk. A sajtot lereszeljük. A tejfölt elkeverjük a tojással, hozzáadjuk a sajtot, kevés sóval ízesítjük, a káposztára öntjük. A káposzta közé helyezzük a sült hússzeleteket is, és előmelegítet sütőben összesütjük. Krumplipürét kínálhatunk mellé.


 Megjegyzés: A hús ízesebb, porhanyósabb lesz, ha elkészítés előtt egy nappal fokhagymás tejbe áztatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése