.

2017. február 7., kedd

Vegyes hidegtál


 Kosaras bálba való falatokat készítettem. Természetesen egy ilyen sajttál mellé néhány falat rántott hús, valamilyen saláta is jöhet.

1.Kolbaszos sajttekercs

Hozzávalók (4személyre): 20 dkg száraz sajt, 10 dkg sonkás krémsajt, 5 dkg vaj, 2 szál száraz cérnakolbász, 1 teáskanál petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál pirospaprika, só, bors.

Elkészítése: A krémsajtot a vajjal, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a pirospaprikával, kevés sóval, borssal krémesre kavarjuk. A sajtot két darabra vágjuk és műanyag zacskóba téve forró vízbe helyezzük, amíg megpuhul. Sodrófával kinyújtjuk, a zacskót elhasítjuk. A sajtra kenjük a sajtkrémet, ráhelyezünk egy cérnakolbászt, elkezdjük feltekerni, majd amikor félig felcsavartuk, mellé tesszük a másik szál kolbászt és teljesen felcsavarjuk. A tekercset másnap reggelig hűtőbe helyezzük, majd szeleteljük.

2. Falatkák uborkagyűrűben

Hozzávalók (4személyre): 10 dkg sajt, 10 dkg szalámi, 1 kígyóuborka, 1 piros kápiapaprika.


Elkészítése: A sajtot, a paprikát hasábokra vágjuk, az uborkát felszeleteljük, közepét kivágjuk. Egy-egy sajt és paprikarúdra ráhajtunk egy-egy szelet szalámit, majdegyüttesen az uborkán átdugjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése